x

Muutto-ohjeet

Taloon muuttaminen

Tee tuloilmoitus isännöitsijälle kolmen päivän sisällä huoneistoon muuttamisesta. Muista ilmoittaa kaikkien asuntoon muuttavien henkilöiden tiedot. Tätä tietoa tarvitaan mm. maksutietojen perustamista varten (vesimaksut jne.). Isännöitsijätoimisto toimittaa maksulaput tuloilmoituksen saatuaan.

Tuloilmoituksen toimittamalla varmistat sen, että saat nimesi huoltoliikkeen toimesta postiluukkuun ja nimitaululle (yhtiöissä joissa on huoltoliike). Tuloilmoituksen teolla varmistat myös sen, että jos olet unohtanut avaimesi, huoltoliike pystyy päästämään sinut sisään.

Isännöintitoimistolle tehty muuttoilmoitus ei korvaa väestörekisteriin ja postiin tehtävää virallista muuttoilmoitusta. Muuttoilmoituslomakkeita saa posteista ja maistraateista. Ilmoituksen voi tehdä myös internetissä. Asuntoon muutettaessa tarvitsee yleensä tehdä sähkösopimus paikallisen energiantoimittajan kanssa (ainakin siirtomaksun osalta). Sähkösopimus on hyvä tehdä jo muutamaa viikkoa ennen muuttoa.

Talosta pois muuttaminen

Tee lähtöilmoitus isännöintitoimistoon. Lomakkeen saat isännöintitoimistosta tai voit täyttää ja lähettää sen täältä. Lähtöilmoituksen toimittamalla varmistat mm. sen, että maksut katkeavat oikea-aikaisesti (autopaikkavuokrat, vesimaksut jne.).

 

Mikäli huoneistoissa on vesimittarit, huolehdi (ota tarvittaessa yhteys huoltoliikkeeseen, tiedot löytyvät talon ilmoitustaululta) sen lukeman ilmoittamisesta isännöintitoimistoon loppulaskua varten.

Huolehdi sähkösopimuksen irtisanomisesta / siirtämisestä uuteen osoitteeseen.